Deze klant daagde ons uit om het - na een uitzonderlijk goed jaar - nóg beter te doen

Een samenwerking waarin je elkaar voortdurend uitdaagt kan tot ongekende resultaten leiden. Dat bewijst het traject dat we met Houthandelonline zijn aangegaan. Een bedrijf dat overloopt van de ambitie om te groeien: een betere klant kun je je als marketingbureau toch niet wensen? Toen - na een uitzonderlijk goed jaar - de wens kwam om het nóg beter te doen, zagen wij dat dan ook als uitdaging om zelfs die verwachting te overtreffen.

In deze klantcase laten we je zien wat de uitdaging was, hoe we die zijn aangegaan en - uiteraard - of we die tot een goed einde wisten te brengen.

Omzetgroei

0%

Stijging ROAS

0%

CPC reductie

0%

Stijging conversieratio

0%

Als er iets gewijzigd moet worden wordt altijd adequaat gereageerd. Zelfs in het weekend of 's avonds!

Peter Kok - Directeur/Eigenaar Houthandelonline

Semwerkt heeft alle kennis en kunde in huis om op alle vlakken invulling te geven aan de online marketing.

Peter Kok - Directeur/Eigenaar Houthandelonline

1563% omzetstijging in 3 jaar!

Peter Kok - Directeur/Eigenaar Houthandelonline
Sun Walenkamp

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Sun Walenkamp

Wie is Houthandelonline?

Houthandelonline is dé expert op het gebied van hout en bouwmaterialen, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Het bedrijf heen geen fysieke verkooppunten, waardoor het effect van online marketing op de totale omzet goed meetbaar is. 

In 2018 hebben we voor hen een omzetgroei van maar liefst 47% gerealiseerd. Natuurlijk wilde Houthandelonline toen meer; zij daagden ons uit om daar in 2019 nog een schepje bovenop te doen. De doelstelling was om de omzet met nog eens 50% te laten groeien.

Het doel

Een uitgekiende strategie is de hoeksteen voor een geslaagde campagne. In dit geval zijn we die strategie begonnen met een kansen inventarisatie. Daarin brachten we de positie van Houthandelonline ten opzichte van de concurrentie in kaart om kansen te signaleren voor een groei van de omzet.

We zagen de grootste kansen aan het begin van de customer journey: de “reis” die iemand aflegt voordat hij of zij een product daadwerkelijk koopt. In dat stadium draait het er vooral om de (potentiële) klant te inspireren en aandacht (awareness) voor het product te creëren. Omdat video bij uitstek een medium is om dat te bereiken, kozen we ervoor om professionele video’s te laten ontwikkelen om een uitgekiende YouTube campagne op te kunnen zetten.

Budget

Voor de video’s schakelden we de video marketing experts van Devion in. Voor €15.000 maakten zij twee video’s, gericht op de belangrijkste doelgroepen van Houthandelonline. Deze video’s zijn hier te bekijken:

Verder was er voor deze campagne een advertentiebudget van €20.000 per maand beschikbaar, om de video’s te promoten in YouTube. 

Een flink budget dus, maar wij waren ervan overtuigd dat dit zich dubbel en dwars terug zou verdienen.

Resultaten

Maar dan nu de hamvraag. Heeft dat alles de doelstellingen - minstens 50% omzetgroei, een jaar na de beste omzet ooit - doen uitkomen? Cijfers zeggen soms meer dan 1000 woorden, dus we laten de resultaten van deze campagne graag voor zichzelf spreken. 

De doelstelling hebben we ruim gehaald, met een omzetgroei van maar liefst 71% ten opzichte van het jaar ervoor. Daarnaast waren er ook andere mooie resultaten te noteren. Zo steeg ook de conversieratio (het aantal bezoekers van de website dat een aanvraag deed) met 5%. De ROAS (Return On Ad Spend; een belangrijke graadmeter voor het succes van online marketing) steeg ook: van 1050 naar 1433. De CPC (kosten per klik, oftewel de kosten voor iedere klik op een advertentie) daalde juist met 10%.

Heb je na het lezen van deze casestudie ook zin om ons uit te dagen? Kom maar op! Neem vandaag nog - uiteraard gratis en vrijblijvend - contact met ons op, dan bespreken we wat Semwerkt voor je bedrijf kan betekenen. En wie weet schuiven we dan binnenkort bij elkaar aan voor een kansen inventarisatie om te ontdekken waar het unieke groeipotentieel van jouw bedrijf ligt.